Masažom protiv celulita

Celulit je jedna vrsta deformiteta kože koji se javlja kod žena usled skupljanja toksina i masnoće, pa ona ima nalik pomorandžine kore.

masaza

Danas, više od 70 % žena žena u svetu ima ovaj problem, što i nije izneneđujuća činjenica s obzirom na savremeni način života koji podrazumeva brz tempo, napetost, stres na poslu i sl.

Šta izaziva celulit?

Neki od faktora koji su najčešće i uzročnici ovog problema mogu biti genetika, loša ishrana, konzumacija cigareta i alkohola, smanjena fizička aktivnost, tesna odeća i dr. Najčešći predeli tela koje celulit pogađa su butine, stomak, sedalni deo, listovi i donji deo leđa.

Da biste se rešili celulita, pre svega potrebna Vam je upornost i dobra volja. Sam proces dugo traje, pa morate izdvojiti i dovoljno vremena za rešavanje istog.

Anticelulit tretmana ima mnogo, pa žene često nisu sigurne koji je najbolji način za otklanjanje ovog problema.

Anticelulit masaže

Najprirodniji način koji može pomoći jesu anticelulit masaže koje su danas itekako aktuelne u brojnim kozmetičkim salonima, koje sprovode fizioterapeuti koji su posebno obučeni za njih. Masažom se stimuliše određena regija čime se ubrzava cirkulacija krvi, dok se istovremeno pospešuje razmena materija u organizmu i izbacuju toksini.

Izuzetno je važno da se uz ovaj program unosi i dovoljna količina tečnosti u organizam, kako bi se organizam detoksikovao i oslobodio štetnih materija. Najbolje bi bilo dnevno unositi litar i po do dva litra tečnosti poput vode  prirodnih čajeva, dok alkohol i gazirane sokove treba strogo izbegavati.

Preporučuje se da se sa ovim anticelulit tretmanom započne odmah nakon menstrualnog ciklusa, jer je tada koža manje osetljivija, pa će i tretman masažom manje boleti i biće manje neprijatan.

Danas na tržištu imate brojne kreme i gelove koji se preporučuju za efikasno uklanjanje celulita. Fizioterapeuti i maseri ih kombinuju sa masažom, kako bi rezultati bili vidljiviji. Ti proizvodi su većinom napravljeni na bazi kofeina, a mogu sadržati  mentu i ruzmarin, tj.sve one sastojke koji su efikasni u borbi masnih naslaga ispod kože.

Kako funkcionišu anticelulit masaže?

Anticelulit masaže se prevashodno sprovode ručno, a imaju za cilj razbijanje nagomilanih naslaga pod kožom koje su i glavne uzročnici pojave celulita. U proseku, masaža traje 30-40 minuta, a prvi rezultati se postižu već nakon 10 – tak tretmana za redom. Potrebno je sprovesti tri ovakve serije sa odgovarajućim pauzama koje uglavnom traju oko mesec dana. Nakon svake serije, stručno lice bi trebalo obaviti konsultacije sa Vama o eventualnom nastavku tretmana.

Pored toga, fizioterapeut će Vam dati i niz adekvatnih saveta kojih bi trebalo da se pridržavate, a koji se odnose na način ishrane, odgovarajuću fizičku aktivnost i dr.

Nakon tretmana masažom koža će Vam biti elastičnija i zategnutija. Ipak, nemojte očekivati i gubitak kilograma ovom metodom iako se obim tretirajućih delova tela može smanjiti i do 2 centimetara.

Ono što treba da imate u vidu jeste da se anticelulit tretmani masažom ne sprovode kod osoba sa proširenim venama, i ispucalim kapilarima kako im se ne bi narušilo zdravlje.

Da biste bili sigurni da ste izabrali adekvatnog masera ili fizioterapeuta kojim ćete biti zadovoljni, najbolja je preporuka od osobe koja je već upoznata sa tim i koja je bila zadovoljna postignutim rezultatima nakon tretmana.