Makazasta platforma za podizanje tereta koja odgovara uslovima rada na visinama

Investitor sve vreme mora da brine o bezbednost radnika kada rade na velikim visinama i da im iz tih razloga obezbedi najefikasniji i najbezbedniji način za pozicioniranje radnika na visini, pozicioniranje alata i opreme, ali i stabilno podizanje tereta koji je prvi uslov za radove u visokogradnji.

Postoje mašine koje su neophodne u građevinskoj industriji kada je reč o radu na visinama i stabilnom podizanju tereta,  makazasta platforma je jedna od tih mašina. One su efikasne i korisne građevinske mašine koje se koriste za spoljašnje gađevinske radove, unutrašnje građevinske radove, ali svakako su veoma pogodne i za radove na održavanju objekata. Ova mašina olakšava izvođenje radova na velikim visinama, čuva živote radnika, a pošto ubrzava radove, onda svakako štedi novac. Znači da je veoma široka oblast primene makazastih platformi, pa se one koriste svuda gde je potrebno manipulisati teretom i savladati neku visinsku razliku na gradilištu. Ova mašina služi za vertikalno podizanje tereta čak do 18 m visine i mogu podneti opterećenje do 600 kg. Naziv su dobile po mehanizmu za podizanje koji liči na makaze, pošto imaju svoj pogon onda se zovu i samohodne.

Prodaja i iznajmljivanje platformi

Što se tiče ponude prodaje i iznajmljivanja makazastih platformi, ona je veoma kvalitetna u našoj zemlji. U Srbiji postoje firme koje se ozbiljno bave ovim poslom i slobodno možemo reći da je jedan od lidera Sab doo, firma koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem ovih mašina. Istraživali smo njihovu ponudu i saznali da prodaju i iznajmljuju makazaste platforme na elektro pogon, ali i na dizel pogon. Postavlja se pitanje: Koja od ovih platformi podiže veći teret do veće visine? Veći teret mogu da podignu platforme na dizel pogon, one dižu teret od 454 do 907 kg, na visinu do skoro 18 m. Veoma su pogodne za zidanje veoma visokih građevina i otkako se one koriste u građevinarstvu, nema potrebe da se postavlja skela ili da se teret podiže ručno što je veoma nebezbedno. Zbog stabilnosti pogodne su za podizanje osetljivog materijala, kao što su prozori i tečni materijali koji se koriste za bojenje zidova i fasada. Kada se radovi završe, potrebno je otpremiti otpad, tada je veoma korisna ova mašina zbog toga što sa velike visine može da spusti kabasti otpad velike mase. Platforme na elektro pogon  podižu manji teret na manje visine i zbog toga su pogodne za rad u zatvorenim prostorima. 

Više o ceni i iznajmljivanju makazastih platformi možete pogledati ovde, u ponudi Sab doo firmehttps://www.sabdoo.rs/sr/proizvodi/samohodne-makazaste-platforme/.

Sistem iznajmljivanja obezbeđuje da se mašine plaćaju samo kada su potrebne na gradilištu, pa se tako neki dinar i uštedi.

Bezbednost radnika na gradilištu

Veoma je važno da na gradilištu svi budu bezbedni, pa su iz tog razloga makazaste platforme najbolje rešenje da radnici na velikim visinama budu potpuno bezbedni i da se po imaju slobodu kretanja kao da se kreću po tlu. Radi potpunog obezbeđenja radnika one imaju sigurnosnu ogradu, uz to se radnici vežu kako bi sigurnost bila potpuna. Pošto su sigurni, radnici slobodnije rade, a onda postižu bolji učinak, materijal je uvek uz njih, pa poslovi mnogo brže odmiču, a zgrade niču kao preko noći.