Led plafonjere kao atraktivan i praktičan izbor za rasvetu u domaćinstvu


Različiti oblici i snaga rasvete, kao i boje sijalice dostupne su širom domaćeg tržišta u raznovrsnim prodajnim objektima, kao vrlo popularna rešenja dobijanja osnovnog i dopunskog snopa svetlosti. Led plafonjere predstavljaju tip osvetljenja koje je vrlo korisno u svim prostorijama, štede prostor i električnu energiju, i čine enterijer uređenim.

Najbolje led plafonjere mogu se pronaći u velikom broju potrebnih dimenzija, boja, tipova sijalica i mehanizma postavljanja, sa odličnim performansama i vekom upotrebe koji prevazilazi 50.000, čak i 60.000 radnih časova. Tehnološko otkriće koje je inovativno i perfektno danas jesu upravo led plafonjere, zahvaljujući kombinaciji kvalitetnih delova, svojstava korišćenja u svim tipovima prostorija dugi niz godina. 

Dobre strane koje imaju plafonjere sa led sijalicama za moderan ambijent

Led plafonjere imaju izuzetnu popularnost zato što spajaju tehnološka otkrića u domenu energetske efikasnosti, uz kompaktan dizajn, dugovečnost sijalica i mogućnost upotrebe dugi niz godina. Zahvaljujući mehanizmu led rasvete, ne dolazi do zagrevanja sijalica, niti prekida u radu, a samim tim nema potreba za zamenom i popravkom delova. Radni vek traje više desetina hiljada časova u kontinuitetu, a mehanizam uključivanja putem prekidača, ili dimera za podešavanje nivoa osvetljenja vrlo je praktičan za svaki tip prostorija. Značajna prednost je i ušteda energije, odnosno energetska efikasnost, pa je nivo potrošnje dvostruko manji u odnosu na klasične tipove rasvete. 

Led plafonjere sjajno štede prostor, ne zauzimaju dosta mesta, osim nekoliko centimetara visine od plafona, dok se mogu kupiti u brojnim varijantama. Dostupne su u kvadratnom i praougaonom, kao i okruglom i nepravilnom obliku. Uglavnom se izrađuju od čvrste i otporne plastike u kombinaciji sa metalnim delovima, dok su boje osvetljenja dostupne u svetlijim, ali i znatno jakim tonovima. Ambijent uz plafonjere sa led sijalicama izgleda sjajno, zato što imaju univerzalan dizajn i stil, i lako se uklapaju sa ostatkom uređenja. 

Kako odabrati adekvatnu plafonjeru sa led sijalicama za enterijer?

Kao inovativan izbor i tehničko rešenje za svaki tip enterijera, nije teško odabrati odgovarajuće led plafonjere. Naime, bitno je razmotriti kvadraturu prostorije, a zatim i  pogledati dimenzije plafonjere, snop svetlosti koji daje, intenzitet i druge karakteristike boja. Nije dobro odabrati ogromnu plafonjeru za svega nekoliko kvadrata, jer su led sijalice same po sebi jake i pokrivaju značajnu površinu osvetljenjem. 

Takođe, raskošni dnevni boravci mogu biti mesto na kojem će se postaviti velike led plafonjere, sa širokim obasjavanjem prostorije, što izgleda sjajno i štedi električnu energiju. Jednostavno montiranje plafonjera uz deo koji se pričvršćuje za plafon, a zatim i površinu koja se postavlja sa spoljašnje strane, omogućava da budu montirane za svega nekoliko minuta. Pored toga, povoljna cena pruža priliku za moderno opremanje kompletnog domaćinstva uz neznatne novčane troškove, a uz odličan stilski doživljaj i uređenje u kojem se lako „slažu“ sa ostatkom boja, materijala i dizajnova. 

Led plafonjere su otkriće modernog vremena koje je osvojilo tržište kvalitetom, dizajnom, trajnošću, i sve to uz odlične cene za svaki tip i modele. Široka namena obezbeđuje skladno uređenje poslovnog prostora, hodnika, ulaza, kao i prostorija u kući ili stanu, uz univerzalnost i sjajne estetske efekte.