Lavirint – domaći triler sa elementima horora

Domaći triler sa elementima horora i glavnim glumcima, Draganom Nikolićem, Branislavom Lečicem, Majom Sabljić, Katarinom Radvojević, Svetozarom Cvetkovićem.

Rimski bunar, izvor: TT-Group.net
Rimski bunar, izvor: TT-Group.net

Ako niste gledali film, predlažemo da prvo posetite Rimski bunar,

http://www.tt-group.net/video/rimski-bunar-slike/

Radnja filma odvija se u Beogradu. Sa tajnstvenom pričom jedne hrišćanske sekte, koje su nekad delovale na prostorima oko Kalemegdanske tvrđave.

Priča prati radnju dešavanja pre 20 godina a i posle, tako da obuhvatamo samo vreme koje je donelo sudbinske promene po samim likovima filma. Nakon 20 godina Pavle Aksentijevic Pop se vraca u svoju zemlju, i susreće se sa starijim prijateljem Lakijem i sa svojim bratom Milanom Aksentijevicem.

Pop sa Lakijem odlazi na duhovnu seansu, na kraju seanse dozivljava shok jer se javio duh njihovog zajednickog prijatelja iz mladosti, Zorana Radosavljevica koji se utopio. Kasnije se upoznaje sa Suzanom Lojtes bivsom devojkom Zorana, on se nje gotovo ne moze i setiti, sa njom je samo jednom prilikom spavao pre nego sto je otisao za inostranstvo pre 20 godina. Kako se tematika filma odvija on upoznaje i njenu cerku Tamaru koja pocinje da gaji izvesne simpatije prema njemu. Ona sa svojom majkom nema nimalo prijatan odnos, i gotovo da su u konastantnoj svadji, to primecuje Pop.

Tamara sa njim pokusava da se zblizi ali joj to ne polazi za rukom, jer je on upada u konstntne dileme i proracune. Tamara jednom prilikom nestaje a otmicar je Suzanim verenik, koji zove Popa na sastanak u Kalemegdanskoh tvrdjavi, uvodeci ga u lagume sa nagovestaj da se tamo Tamara nalazi. Tomas ostavlja Popa i njegovg brata Milana u lavirint, tako da ostaju u nezgodnoj situaciji, jer moraju pronaci izlaz pre nego sto voda potopi lavirint. Kako se kasnije odvija situacija, Pop saznaje istinu zasto je bas on izabran da se utopi u lavirint, isto kao i njegov prijatelj Zoran.

Kako Milan dobro poznaje latinski jezik oni pouksavaju na sve moguce nacine da odgonetnu zagontke koje vode do izlaza i spasu sebe iz lavirinta. Na kraju filma Pop, Milan i Tamara isplivavaju iznad povrsine usca Save u Dunav, nakon mnogobrojnih zapleta i nezgoda koje su ih zadesile u lavirintu, sa latinskim izrekama i zagonetkama koje je uspeo da resi Milan.

Glavni junak suocen je sa misterioznim desavanjima u sadasnjosti, a za proslost ga vezuje tajna oko smrti druga iz mladjih dana, postaje zrtva misterioznih dogadjaja u sadasnjosti koji ga dovode do mesta o kojima nikada nije ni pomisljao. Izmedju sukoba majke i cerke stoji sa svojim neuverenjima i samim tajnovitim zagonetkama koje tokom filma sa samim secanjem o prosloti pokusava da razresi.

Legenda o sekti koja je nekad bila aktuelna na Beogradskom podrucju, mitskim odredjenjima i poukama koje ostavljaju za sobom zagonetan trag koji junaci filma pokusavaju da rese. Savremeni srpski triler koji traje 116 minuta, u svakom minutu prikazivanja ostavlja tenziju o neresivoj prici kojom se odvija sama sudbina likova u filmu. Kao i sam naziv filma ,,Lavirint,, tako je i dolazak do same istine koja prati celu tematiku filma prikazan misteriznim nacinom dolaska do istine kao samog izlaska iz lavirinta. Jedan od najslozenijih projekata Srpske kinematografije. Brz i dinamican film sa par scena neocekivanih obrta nosi sa sobom dozu misterije, sa nekim elementima horora.