Kako kreativno upakovati poklon?

Da li vam je važan prvi utisak?

Da, da, prvi utisak je i poslednji i zato je i najvažniji, a važi za sve, pa i za poklone. Uvek je interesantno otvaranje poklona, jer uzbuđenje raste kako se odmotava ukrasni papir, osluškuje i odvija ukrasna mašna. Upravo zato se i poklon duže pamti. Doduše, vaš trud oko pakovanja bude brzo uništen, ali to nije važno. Važna je uspomena.

Ipak, pakovanje poklona nije nimalo lako. Nekima čak nije ni zabavno, jer zahteva vreme, trud i strpljenje, ali imajte na umu da ručno upakovan poklon privlači više pažnje.

Naravno, neophodno je izabrati kvalitetan materijal za pakovanje. Vi birate da li želite ukrasne trake ili mašne da stavite, hoće li kartonska ambalaža biti jednobojna ili šarena i kako će ceo poklon izgledati. Zato dobro razmotrite i neka poklon bude što zanimljiviji.

Kome spremate poklon?

Kada se poklon priprema, najvažnije je kome je on namenjen. Mislite na osobu koju treba da darujete, jer su njeni afiniteti i ukus važni za dobar odabir poklona i nejgvoo ukrašavanje. Pakovanje može da bude više usmereno ka sentimentalnosti ili ka humoru, a sve to zavisi koga želite da obradujete.

Od poruke koju želite da pošaljete dragoj osobi zavisi kakav će stil i dekoracija poklona biti i uglavnom se ibor nametne sam.

Idealan oblik poklona

Kada kupite poklon, onda odlučite kako ćete ga spakovati. Da li će kartonska ambalaža biti odgovarajuća ili ćete radije da izaberete neki drugi način da upakujete dar zavisi od njegove veličine i oblika. Razbijte monotoniju, neka oblik poklona bude drugačiji.

Unikatan dar posebno se pamti!

Kakav vam je ukrasni papir potreban?

Ukrasni papir možete naći u različitim bojama, različitih dezena i nijansi, a sve što je potrebno jeste da ga prilagodite pokonu. Ako vam se čini da ukrasni papir nije dobro rešenje, onda je najbolje da iskoristite novine, stripove ili crteže i da poklon pomoću njih upakujete. Neka isečci budu slikoviti i simbolični kako biste oduševili dragu osobu.

Recimo, ako vaša prijateljica voli da putuje, onda poklon umotajte u kartu sveta ili mapu njene omiljene države. Ljubitelji muzike obradovaće se ako poklon dobiju uvijen u notni papir. Opcije su brojne, zato se potrudite da obradujete dragu osobu.

Koji materijal izabrati?

Najčešći materijal za pakovanje poklona jeste papir. Osim papira, možete da izaberete i tekstil kako biste napravili originalan poklon, a svakako uvek treba da razmotrite i da li je kartonska ambalaža odličan materijal za pakovanje poklona. U većini slučajeva, kartonska ambalaža savršeno pristaje uz poklon.

I ne zaboravite, najvažniji je lični pečat koji ćete ostaviti. Ako izaberete poklon koji najbolje odgovara vašoj dragoj osobi, dajte i neki svoj lični pečat tom daru. Dovoljno je da dodate neku sitnicu koja vas spaja sa dragom osobom kako bi se poklon izdvojio od ostalih. Takođe, možete kupiti poklon koji vas opisuje i povezuje sa osobom koju darujete, jer upravo draž i jeste u tome da se simbolično povežete sa dragom osobom.

I da, zapamtite nekada je sitnica dovoljna. A ako je izabrana sa merom, biće mnogo značajnija, nego neki skupoceni pokloni.