Evo šta vam je potrebno od bebi opreme kada beba napuni 6 meseci

Dolazak bebe za mnoge roditelje predstavlja neopisivo lepo,  ali ujedno stresno iskustvo.

Od mora informacija šta im je neophodno da nabave za dolazak novog člana porodice, mnogi roditelji misle da dečja soba mora da bude adaptirana i opremljena po svaku cenu i pre rođenja deteta.  Naravno za ovako nešto potrebno vam je mnogo para i ne morate sve što je neophodno za vašeg mališana kupiti od jednom. U prvih nekoliko meseci najvažnije je da imate kolica za bebe, krevetac i ljuljašku za bebe.

U daljem tekstu navešćemo vam, šta je sve potrebno vašem mališanu kada napuni šest meseci.

Ogradica za bebe

Među prvim stavkma koje morate da nabavite jeste ogradica za bebe. Poznato je da nakon navršenog četvrtog meseca života bebe počinju da istražuju svet oko sebe i sve više se okreću, puze i na kraju polako ustaju. Ogradice za bebe predstavljaju odličan izbor za mnoge mame i njihove mališane baš u tom uzrastu.  Na ovaj način pružate vašem detetu mogućnost da stekne osećaj sigurnosti i uvežbava svoje motorne veštine.  A sa druge strane vi se osećate sigurnije i spokojnije jer vaše dete možete slododno da ostavite da se igra bez bojazni da će se unutar ogradice povrediti. 

Stolica za hranjenje

Stolicu za hranjenje možete da navabite tek kada vaš mališan počne stabilno da sedi i krenete sa uvođenjem čvrste hrane. Postoje različiti oblici i materijali od kojih su napravljene stolice za bebe. U zavisnosti od prostora u vašem domu možete izabrati plastične stolice za hranjenje koje se pričvršćuju za vaše obične stolice ili samostalno stoje. Takođe u ponudi imate i drvene hranilice koje se posle transformišu u običnu stolicu i sto. Ono na šta morate da obratite pažnju jeste kvalitet i sigurnost stolica za bebu. Imajte na umu da nekada nećete moći tako lako da naterate vaše dete da sedne u hranilicu za bebe.  Zato gledajte da budu praktične i jednostavne za upotrebu ali opet da pruže dovoljno sigurnosti i bezbednosti za vašeg mališana.

Guralice za bebu

U poslednje vreme na mnogim portalima možete da pročitate da dubak sputava dete da stekne osečaj sigurnosti i usavrši svoje hodanje. Preporuka mnogih fizijatra je da izbegavate da vašeg mališana stavljate u dubak, eventualno na nekih pola sata ali ne svakodnevno. Ono što najbolje utiče na razvoj motorike vašeg deteta jeste tvrda površina poput strunjače ili nekih drugih podloga. Na tvrdoj podlozi dete uvežbava tehnike okretanja, podizanja, sedenja i na kraju ustajanje i stajanje. Guralice mogu dosta pomoći, čak su i preporučljive u odnosu na dubak. Ukoliko ste primetili da vaše dete počinje da pravi svoje prve korake uz pomoć guralice steći će dovoljno sigurnosti da može samostalno da se kreće. Prednost guralica je u tome što vaš mališan oslanja celim stopalom o pod, što pospešuje i jača ne samo razvoj stopala, već i celog skeleta. Jedino gledajte da kupite guralice od kvalitetnije plastike, jer one koje su izrađene od lošijeg materijala mogu veoma lako da se polome i da dođe do povređivanja.