BIRAJ CVEĆE – DETALJ UVEK PRIKLADAN, DEKORATIVAN I AKTUELAN

Bilo saksijsko, bilo rezano, sezonsko ili višegodišnje, sa cvetovima intenzivnih boja ili bez njih, cveće je uvek u trendu. Ono je skoro nezaobilazni deo dekora svakog doma ili bašte, poklon ili znak pažnje u mnogim prilikama, a prodaja sveća jednostavnija je nego ikada pre.

UNESI ŽIVOST U SVOJ DOM

Cveće je uobičajeno deo uređenja prostorija različitih namena, naročito onih svakodnevnog obitavanja, poput dnevnih soba ili trpezarija, vrlo se rado postavlja i u hodnike kuća, svoje mesto nalazi i u kuhinjama, a katkada i u prostranim, naročito onim neobično stilizovanim kupatilima.

Ono svojom punoćom boja, kada naravno dominira zelena različitih nijansi, prošarana belom, crvenom ili drugima, i jedrošću lišća oplemenjuje svaki enterijer, udahnjujući mu šarm prirode. Veličine kućnog bilja se razlikuju, kao i njihovi listovi, od oblika do krupnoće, neko cveta, neko ne. Dakle, mogućne su različite varijante i kombinacije, samo treba biti inspirisan i pomalo kreativan.

ZA LEPŠE TERASE I BAŠTE

Balkoni i dvorišta umnogome su bogatiji i lepši ukoliko ih upotpunjuju biljke različitih vrsta. Čak i male terase postaju prave oaze mira kada se na njima nalazi cveće. Mnoge biljke su ujedno i za unutra i za napolje, a premeštaju se u skladu sa godišnjim dobom. Kada su u pitanju dvorišta, tada je mnogo širi dijapazon mogućnosti.

Te osim raznolikim drvećem i ukrasnim žbunjem, svoj mali raj možemo stvoriti i zahvaljujući živim ogradama, različitim puzavicama, a posebno cvetovima, bilo da se nalaze u lejama, žardinjerama, u saksijama, podnim ili visećim. U skladu sa eksterijerom, biramo i saksije, koje takođe mogu biti vrlo interesantne, različitih veličina, oblika, boja i dekora, napravljene od najraznovrsnijih materijala (keramike, plastike ili pruća, letvica), čineći sa biljkom neodoljiv sklad.

ODGOVARAJUĆI ZNAK PAŽNJE

Prodaja cveća naročito dobija na intenzitetu kada se približe pojedini praznici, na primer Osmi mart, Dan zaljubljenih. Takođe, i oni verski, kada se po običaju ono odnosi na groblje, kao što su Zadušnice. No, kupovini cvetnih aranžmana pristupa se i pri svim važnim individualnim događajima, od svadbi i diplomiranja, preko rođendana, veridbi i slava, godišnjica, pa sve do sahrana i jubileja.

U skladu sa prilikom, preimućstvo ima prodaja cveća određene vrste, obima i cena. Međutim, izvesno je da je ono uvek odgovarajući znak pažnje, i kada se radi o buketu za mladu, ruži za simpatiju ili vencu za preminulog. Takođe, ukoliko nekome prvi put dolazimo u kuću, saksija je uvek prikladan poklon i element lako uklopiv u gotovo svaki enterijer.

PRODAJA CVEĆA

Osim, tradicionalno, u cvećarama, potom na cvetnim pijacama ili cvetnim festivalima, ili pak u marketima, prodaja cveća se sve češće obavlja i preko interneta. Iz udobnosti svoga doma, ili sa bilo kog mesta, tako možemo poručiti željenu sadnicu, saksiju ili cvetni aranžman.

Na taj način na miru možemo sagledati ponudu, uporediti fotografije i svojstva biljaka, te uhvatiti i mnogobrojne popuste, ali i pročitati iskustva drugih ljudi u vezi sa njegovim održavanjem. Povoljne cene, šarolikost izbora i jednostavnost prodaje cveća čine da se lakše opredeljujemo da baš ovim detaljem oplemenimo svoj dom ili obradujemo dragu nam osobu.