Renault Twizy: U Francuskoj već od 6990 evra

reno
Prodaja modela Renault Twizy počinje 2012. godine, ali u Francuskoj je već poznata cena ovog zanimljivog automobila. Twizy predstavlja novi pristup u konstrukciji gradskog automobila: ima električni pogon, ali i neobičan raspored sedišta…

reno
Vozilo ima dužinu od 2.320 mm, širinu 1.191 mm, i može da primi dve osobe, u sedišta pozicionirana jedno iza drugog. Uprkos električnom pogonu, Twizy ima masu od samo 420 kilograma. Renault će ponuditi dve verzije modela Twizy. Osnovna verzija je Twizy Urban, koja je opremljena elektromotorom snage 15 kW i maksimalni obrtni moment od 57 Nm. Renault Twizy Urban može da razvije maksimalnu brzinu od 80 km/h.

Renault Twizy Urban 45 km/h namenjen je mlađim vozačima. Snaga je smanjena na 7 kW, a maksimalna brzina ograničena je na 45 km/h, i ispunjava uslove za korišćenje sa vozačkom dozvolom A1. To znači da će modelom Twizy moći da upravljaju vozači do 16 godina starosti (prema francuskom zakonu).

reno
Elektromotor energiju crpi iz litijum-jonskih baterija kapaciteta 7 kWh, koje su smeštene ispod sedišta vozača. Za punjenje baterija, koristi se konvencionalna utičnica napona 230 V, a za 100 % punjenje potrebno je 3,5 sati. Sa jednim punjenjem, automobil je sposoban da pređe 100 kilometara.Bezbednosna oprema podrazumeva čeoni vazdušni jastuk i specijalne bezbednosne pojaseve. Prtljažnik se nalazi iza zadnjeg sedišta, i ima zapreminu od 31 litar. Pomeranjem zadnjeg sedišta, zapremina prtljažnika raste na 55 litara.

Automagazin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *