Prvi ruski hibrid za manje od 10.000 eura

yo auto
Poznato je da je ruski premijer Vladimir Putin lud za automobilima, stoga je njemu pripala čast da testira prvi ruski hibridni automobil Yo-Auto….
Putin je kratko vreme bio zabrinut da li će se automobil dobro pokazati, ali na kraju je Yo-Auto uspeo da ga odveze do predsedničke rezidencije Dmitrija Medvedeva bez ikakvih problema.
yo auto
Yo-Auto je zajednički projekat proizvođača kamiona Yarovit Motors i fonda Onexim Groupe i pokreće ga kombinacijarotacionog motora i dva elektromotora, dok se električna energija, umesto u litijum jonske baterije skladišti u super-kondenzator. Prema najavama Yo-Auto može da pređe sto kilometara sa tri i po litre goriva, a sa jednim rezervoarom domet mu je 1.100 kilometara. Osim benzina, motor je prilagođen i za rad na plin, dok brzinu od 100 km/h razvija za 7,5 sekundi. Maksimalna brzina je oko 130 km/h.

yo auto
Automobil bi trebalo da se pojavi na tržištu u drugoj polovini godine i koštaće između 8.500 i 10.500 eura, a top verzija imaće klima uređaj, navigaciju i tempomat.
Blic.rs
yo auto
{youtubejw}Yfesa9Qr1xc{/youtubejw}

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *