Prednosti kupovine novog automobila

Mnoge osobe ne prihvataju kupovinu novog automobila jer smatraju da su odmah na finansijskom gubitku, ali zapravo postoje brojne prednosti koju donose samo novi automobili.

Gledajući samo finansijski aspekt velikog ulaganja i gubitka te vrednosti, iz gledišta gubimo širu sliku da smo učesnici u saobraćaju što može biti vrlo opasno ako automobil nije pouzdan.

Ni finansiranje nije teško jer je auto kredit dostupan za najjednostavnije finansiranje i svako dobija se pouzdano vozilo za učestvovanje u saobraćaju.

1# Nov automobil je tehnički najispravniji za vožnju

Ulaganje u kupovinu novog vozila je dobra odluka jer su ona tehnički besprekorna, sa svim originalnim delovima, bez pređene kilometraže i sa pneumaticima koji prelaze prve kilometre puta. To se odražava na performanse na putu i učinke u vožnji. Jednostavno ste bezbedniji sa novim automobilom nego sa bilo kojim polovnim.

Da bi ostali u odličnom stanju, važno je da se redovno servisiraju što ovlašćeni servisi nude u prvih nekoliko godina kupovine. Zamena svih filtera, mali servisi, veliki servis, provera kočnica i postavljanje odgovarajućih guma su sastavni deo održavanja novog vozila.

2# Ulaganje u nov automobil je mnogo manje

Iako polovnjaci koštaju mnogo manje, zahtevaju velika ulaganja za zamenu dotrajalih delova i sve češće servisiranje što je automobil stariji. Sa njim nikada ne znate koliki će vam biti mesečni troškovi jer su kvarovi iznenadni i često izuzetno skupi.

Sa druge strane, novo vozilo se najčešće ne kvari i jedini trošak je periodično ulaganje u zamenu potrošnih delova što će produžiti vek automobila. Svi delovi su originalni, fabrički i zato će služiti duže.

3# Savremena tehnologija u novim automobilima

Automobili stari 5 i više godina nemaju istu tehniku i dodatke koji su deo vozila proizvedenog 2022.godine. Razlog su veća tehnološka dostignuća pa tako novi automobili imaju savremenije kompjutere, sistem upozorenja i sve one gedžete koji deluju futuristički.

Većina stvari izuzetno pomaže u vožnji i olakšava upravljanje što je još jedna prednost jer su automobili sve jači, brži i opasniji u slučaju sudara.

4# Auto kredit olakšava kupovinu novog vozila

Od novih vozila se najčešće odustaje jer su velika finansijska investicija i teško ih je priuštiti kada koštaju i po nekoliko desetina hiljada evra.

Ipak, nisu nedostižni i potrebno je samo uzeti auto kredit koji će obezbediti minimalnu ratu podeljenu na i do 84 meseca i tako obezbediti otplatu novog vozila.

Banke koncipiraju ponudu tako da uslovi zavise i od starosti klijenta i od roka otplate i da li odgovara fiksna ili varijabilna kamata…sve je moguće rešiti tako da klijent bude zadovoljan pa ne postoji izgovor nedostatka finansijskih sredstava za obnavljanje voznog parka.

Nov automobil ima najbolje karakteristike u vožnji, a to znači da može i spasiti život putnika u slučaju nekih rizičnih situacija. Za tako nešto ne postoji cena koju ne bi pristali da platite.Kredit za auto je za mnoge najbolji izbor finansiranja jer su sva nova vozila skupa, ali vrede. Isplatiće se kroz bezbedniju vožnju, manje troškova za popravke i dug vek upotrebe bez ikakvih poteškoća. To su najveće prednosti koje dobijaju vlasnici novih automobila.