Nova C-klasa: Legenda u još modernijem ruhu

c klasa
Svi uživaju uz „mercedes C kupe”. Najbolje je vozaču, pa putnicima, a onda i prolaznicima, koji lepotom ovog automobila hrane oči…

U teškim vremenima opstaju najbolji. Znaju ovo u Štutgartu. U novu C klasu ugradili su 2.000 izmena, iako je reč o restilizovanom modelu. Na testu Kurira vozili smo „C kupe”, dakle model s troja vrata i „brzim” zadnjim delom.

Dakle, gotovo sve je isto kao u modelu s petoro vrata, ali i u ovom „mercedesu” važi tradicionalno „kupe pravilo”: ako su putnici na prednjim sedištima gabaritni, pozadi neće biti mesta za još dve osobe iste građe. Naravno, na kratkim gradskim relacijama to ne predstavlja problem.

nova c klasa
Vlasnik, s druge strane, u velikoj je prednosti. Skulptura je deo njegovog imidža. Padajući krov uvek se vezuje za dinamičnu osobu punu energije, mladu ili onu koja se tako oseća. U odnosu na prvu C klasu iz 2007. godine, znatno je poboljšan izgled prednje svetlosne grupe. Tu je i deo modernog folklora – LED ukrasi napred (uz doplatu) i pozadi! Kruna zadnjeg dela je difuzor u beloj boji, dok je hromirana sačuvana za AMG. Uopšteno gledano, na delu su oštre linije, koje „Mercedes” koristi od početka ovog milenijuma, svestan toga da se obline ne isplate u borbi s oštrom konkurencijom.
nova c klasa
Dobro je to, ali je u kabini još bolje! Sve je kako treba. Tražili smo mane, ali bezuspešno… U kožnom paketu raskošnim enterijerom dominira donji deo „mesnatog” upravljača krem boje. Instrument tabla je srebrna i sofisticirana. Jedina mana je nedostatak polica za sitnice.
nova c klasa

Pod haubom je 1,8 benzinac od 156 konjskih snaga. Osnovni agregat, ali sasvim dovoljan. Stotku hvata za solidnih 8,8 sekundi. Ubrzanje je progresivno, bez snažnog udara sedišta u leđa. Kao i svaki „mercedes”, oduševljava kad kreće. Tad radi moćna elektronika. Nema šanse da auto trzne ili da se agregat ugasi. Zvučna izolacija je vrhunska. Ostavlja vozača da uživa u tišini i hromiranim detaljima.
Cena osnovnog modela je 30.000 evra. Koža s testa i dodatna oprema povećavaju cifru za još 7.000 evra, što je fer ponuda.
Kurir-info.rs
nova c klasa
nova c klasa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *