Na ledu brzinom od 33 km/h

led auto
Četvorostruki svetski šampion u reliju Juh Kankunen, u službi britanske kompanije “Bentley“, ponovo izlazi na opasno zamrznuto Baltičko more, sa ciljem da postavi novi brzinski rekord u vožnji po ledu u automobilu “Bentley Continental Supersports Convertible“…
“Bentley“ i Juh Kankunen su nadmašili sami sebe. Uz pomoć iskusnog tima inžinjera iz kompanije, Kankunen je uspeo da nadmaši svoj rekord iz 2007. godine.
led auto
On je vozio na temperaturi od -30 ‘C, sa jakim udarima snežne bure i bočnog vetra, po stazi dugoj 16,5 km, na površini koja se sastoji od 70 cm debelog leda. Pri merenju rekorda, kilometarski deo staze je bio obezbedjen od ovlašćenih lica finske saobraćajne policije.
led auto
Juha je u luksuznom kabrioletu postigao brzinu od 33 km/h i tako nadmašio svoj rekord iz 2007. godine, koda je na istom mestu sa “Bentley Continental GT“ zabeležio brzinu od 321 km/h.
led auto
Da podsetimo, 2007. Juha je uspeo da obori 12 godina star rekord Gilda Palanke koji je 1995. godine u Buggatiju EB110 postigao brzinu od 296 km/h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *