Krovni koferi i nosači za bicikle – neizostavan deo vašeg putovanja


Odabir osnovnih elemenata potrebnih za putovanje vrši se još tokom planiranja zimovanja, letovanja ili poseta turističkih atrakcija. Postoji različit asortiman sitnica koje će odlazak na putovanje učinitim lepšim, ali i lakšim za organizaciju i planiranje. 

Krovni koferi i nosači za bicikle delovi su popularne opreme za savremene automobile, koja pruža sjajnu priliku za praktično pakovanje i otpremanje na bilo koju razdaljinu dvotočkaša za rekreaciju na odmoru. Dugačka je lista razloga zbog kojih su nosači za bicikle i krovni koferi neizostavan deo vašeg putovanja. 

Krovni koferi i nosači za bicikle su praktični i vrlo korisni

Bez obzira da li imate automobil limuzinu ili karavan, dodatni prtljažnik je uvek dobro došao. Raznovrsna vozila imaju gepeke koji mogu da prenesu više različitih torbi i teži teret, ali uvek može biti koristan dodatni prostor za odlaganje stvari. Krovni koferi su atraktivni dodaci automobila koji se postavljaju na krovni nosač, pozicioniranjem i pričvršćivanjem na sredinu vozila. Omogućavaju prevoženje velikog broja stvari, bilo da se radi o odevnim predmetima ili drugim sitnicama. Krovni koferi mogu imati mnogo različitih dimenzija, koje se biraju i prema tipovima automobila, kako ne bi bili previše opterećeni, posebno tokom vožnje u zimskim uslovima. 

Nosači za bicikle su takođe popularni, praktični i korisni. Ne samo da su značajan deo opreme za odlazak na putovanje i prevoženje bicikla, već se kupuju i radi jednostavnijeg transporta ovih dvotočkaša sa pedalama na bilo kojoj relaciji. Nosači za bicikle imaju raznolike mehanizme pričvršćivanja i postavljanja na prostor automobila. Mogu se staviti na zadnja vrata, krov automobila, kuku na koju se povezuju i prikolice, ili čak na zadnja vrata. U zavisnosti od modela, nosači za bicikle mogu prevoziti jedan model, ili više njih istovremeno. 

Krovni koferi i nosači za bicikle se jednostavno montiraju

Kada je u pitanju postavljanje, krovni koferi isto kao i nosači za bicikle imaju jednostavnu montažu i lako manipulisanje. Kada su potrebni, postavljaju se na krov nakon stavljanja krovnih nosača, a prema potrebi se oba elementa mogu slikuti. Krovni koferi moraju biti fiksirani, snažno i čvrsto povezani sa krovnim nosačima da bi zadovoljili bezbednost u saobraćaju . Kako se nosači prema vrstama razlikuju, zbog toga je neophodno birati krovne nosače i krovne kofere prema karakteristikama automobila. Sama montaža je brza i laka, a zavisi od dimenzija kofera, materijala izrade, nosivosti i oblika, kao i mehanizma pričvršćivanja.

Nosači za bicikle se u jednostavnom i lakom postupku povezuju sa određenim mestom na automobilu – krovom, zadnjim vratima ili kukom. Važno je obratiti pažnju na samu visinu vozila, jer džipovi nisu funkcionalni za postavljanje nosača. U zavisnosti od načina montaže, razlikuju se i pravila za prevoženje dodatnog tereta. Nosači za bicikle koji se postavljaju na krov mogu prevoziti najviše 2 dvotočkaša sa pedalama. Montaža svih tipova nosača je jednostavna i realizuje se povezivanjem sa mestom postavljanja uz ručicu za kačenje, ram ili drugi bitan deo. 

Krovni koferi i nosači za bicikle daju veliki broj prednosti današnjim automobilima, što ih čini najpopularnijim vozilima za bilo koju relaciju, dužinu trajanja i ostajanja na samom putovanju. Najveće prednosti ogledaju se u praktičnosti, funkcionalnosti, korisnosti i efikasnoj montaži u nekoliko poteza.