Blindirani Audi A8 L Security

blindirani audi

Audi će predstaviti novi, ekskluzivni, model – A8 L Security. U pitanju je A8 sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koji nudi vrhunsku sigurnost svojim putnicima. Audi će Security model inicijalno ponuditi samo sa W12 agregatom, a za 2012. godinu je planirano da se u ponudi nađe još jedan pogonski agregat.

A8 L Security je dugačak 5,27m i svojim putnicima nudi vrhunski luksuz i udobnost, uz visok nivo sigurnosti, a sve to u diskretnom paketu koji se ne razlikuje od standardnog A8 L modela. 
Posebno odeljenje zaduženo za modifikacije standardnog A8 L modela potroši 450 radnih časova da bi se postigao željeni nivo sigurnosti, kakav nudi Security model. Ovaj automobil je sertifikovan od strane zvaničnog nemačkog tela za balističko testiranje u Minhenu. A8 L Security nudi balističku zaštitu klase VR7 (test sproveden po BRV 2009 normativima), a zahvaljujući izuzetno oklopljenoj karoseriji, u pojedinim segmentima nudi zašitu klase VR9 i VR10.

blindirani audi
Zaštitni materijali vrhunskih karakteristika dodaju još oko 720kg na težinu vozila, dok su sve staklene površine izrađene od specijalnog laminiranog stakla sa posebnim premazom dodala još 300kg na masu vozila. Kako bi se veoma teška vrata lakše otvarala i zatvarala (360kg) tu je Closing Assist funkcija sa mogućnošću prestanka pomeranja vrata u bilo kom trenutku (Door stop funkcija).Vozilo je opremljeno posebnim sistemom za komunikaciju koji se nalazi u prtljažnom prostoru, a koji omogućava komunikaciju sa spoljašnjošću iako su sva vrata na vozilu zatvorena. U vozilu se, takođe, nalazi i sistem za gašenje požara koji se automatski aktivira pomoću senzora ili ručnom komandom.

Za pogon je zadužen 6,3 litarski W12 benzinski agregat koji proizvodi 500KS i 625 Nm uparen sa osmostepenim tiptronic automatskim menjačem i quattro pogonom, uz čiju pomoć A8 L Security ubrzava od 0 do 100kmč za 7,3 sekundi i postiže elektronki ograničnu maksimalnu brzinu od 210 kmč. Prosečna potrošnja je deklarisana na 13,5l/100km.

Security model je opremljen 19” felnama na kojima su posebni pnemumatici dimenzija 255/720 koje obezbeđuju da vozilo nastavi kretanje brzinom od 80kmč i pored probušene gume.

Izvor : Audi.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *