Audi Avatar

Audi ne prestaje oduševljavati atraktivnim i maštovitim konceptima, koji se odlikuju futurističkim dizajnom i najmodernijim tehnologijama. Nakon što je predstavljen Audi e-Tron, električna verzija supersportaša R8, Audi je otkrio još jedan električni koncept supersportaša interesantnog naziva Avatar.
Konceptno vozilo Audi Avatar je futuristički električni superautomobil koji u svoju unutrašnjost prima tri osobe, a dizajniram je da vozačima u 2032. godini pruži zadovoljstvo vožnje kakvo su imali kao djeca igrajući virtualne PC i PS igre s automobilskim utrkama. Ovaj futuristički koncept inspiraciju pronalazi u trkaćem vozilu Auto Union Type C Streamline iz 1937. godine te predstavlja vozilo 21. stoljeća koje je nasljednik pretka iz prethodnog stoljeća.
Audi Avatar koncept napaja snažna visokonaponska ionska baterija visokog kapaciteta, odakle se energija prenosi do četiri elektromotora smještena po jedan u svaki kotač. Koncept se odlikuje i ultra laganom i vrlo aerodinamičnom karoserijom, što mu omogućuje da postiže maksimalnu brzinu preko 360 km/h, te da ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 2,9 sekundi. Osim što je također i vrlo agilan, Audi Avatar je idealan automobil za današnju „kompjutersku generaciju“ ljudi koji napokon imaju odgovarajući automobil za zabavu koji im i pripada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *