Veterinarka traži pomoć za paralizovanog lava

lav
Lava Arijela pre godinu dana paralizovao je virus. Ne može da  pomera ni jednu nogu. Njegova vlasnica Brazilka Rakel Borges  i veterinarka Livija Pereira pokrenule su kampanju na internetu za prikupljanje novca za mesečnu brigu o Arijelu. Stranici na Facebooku već se pridružilo oko 35.000 ljudi, a neki su poslali donacije….

“Kad smo započeli s kampanjom, u maju, pratilo nas je manje od petero ljudi, jer smo uglavnom obaveštavali ljude o Arijelovom zdravlju, nismo tražili pomoć. Kad smo počeli da tražimo donacije, broj pratilaca stranice se odjednom povećao“ rekla je Pereira, koja je lava uzela u svoju kuću u Sao Paolu kako bi stalno mogla brinuti o njemu.

Kaže da su zbog degenerativne bolesti produžene moždine, koja upravlja motoričkim funkcijama, Arijelove bele krvne ćelije počele su da napadaju zdrave ćelije. Arijela su pregledali veterinari neurolozi s Univerziteta u Jerusalemu da bi kasnije ovog meseca trebali objaviti rezultate i saznati o kojoj se tačno bolesti radi.

Arijel se okotio u utočištu koje Borges vodi s mužem u gradu Maringa, na jugu zemlje, u kojem brinu o napuštenim i bolesnim životinjama.

Jedan brazilski lekar ponudio je da obavi tretman čišćenja Arijelove krvi, ali još se ne zna kada, jer prvo mora prilagoditi opremu tako velikoj životinji teškoj 140 kilograma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *