Veliki sigurnosni propust Facebooka

face
Facebook ima nove probleme. Nova velika sigurnosna greška ostavila je privatne podatke korisnika te društvene mreže dostupnim oglašivačima i trećim osobama godinama pre nego što je problem rešen….

Na taj ogromni propust, Facebook je upozorila kompanija Symantec, koja tvrdi da je oko 100.000 Facebook aplikacija nenamerno godinama delilo takozvani „rezervni ključ“ za korisnički račun, koji dozvoljava aplikacijama da ostavljaju poruke na profilu korisnika, sa oglašivačima i trećim osobama.

Iz Facebooka navode kako su problem rešili nakon upozorenja Symanteca, odnosno prošlog meseca. Oni koji su koristili „rezervni ključ“, mogli su kopati po ličnim podacima korisnika na njihovom profilu, iako ne postoje dokazi da se tako nešto dogodilo, ili da su oglašivači i treće osobe bile svesne da to mogu činiti.

„Strahujemo da je još dosta tih rezervnih ključeva dostupno u uzetim podacima drugih servera ili da ih oglašivači i dalje aktivno koriste“, istaknuo je Symantecov analitičar. Rešenje za problem je promena ulazne lozinke na korisnički račun, ističu u Symantecu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *