“Ugnezdio“ se na drvetu visokom 15 metara

kuca na drvetu
„Stadion Ptičje gnezdo izgleda kao pravo ptičje gnezdo na tlu i upravo sam u njemu pronašao inspiraciju za gradnju svog gnezda na drvetu“, izjavio je 63-godišnji farmer Xiong Yuhu za medije, prenosi China Daily.

Farmer Yuhu iz sela Xingping, u provinciji Hunan, kuću je izgradio na drvetu visokom 15 metara, a s tlom je povezana dugim drvenim stepenicama. U celosti je izgrađena od drveta, osim prozora koji su aluminijumski, a do sada je utrošio 30.000 yuana, oko tri hiljade funti. Ali, namerava da je dodatno uredi, pa se na toj svoti neće dugo zadržati.

Nalazi se u neposrednoj blizini šume bambusa, duga je 4,1 metar, široka 4 metra i visoka 3,5 metara.

U kući je izgradio kupatilo s toaletom i tušem, a vodu dobija iz rezervoara koji se nalazi na krovu kuće. Ima i kuhinju, dnevnu sobu, u kojoj je i televizor i spavaću sobu. Kako tvrdi, kuća na drvetu je potpuno sigurna i u nju može stati 18 ljudi.

Iako njegova supruga Wang Su’an ne deli njegovu strast prema kući-gnezdu, Yuhua to ne zabrinjava. Uživa da provodi vreme na drvetu.

„Najčešće se popne na drvo nakon doručka, nekada i pre, a ima dana kada ne silazi sve do večere. Većinu dana provodi gore, ponekad ga u ponoć moram pozvati da siđe“, rekla je Su’an.

Kako je sam Yuhu potvrdio, kuća na drvetu još nije završena, a njegovi se planovi često menjaju. Namerava da izgradi terasu i mali vrt, u kojem bi mogao saditi povrće, a planira i da potroši nešto novca na unutrašnje uređenje.

China Daily

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *