U hangaru NASA pronadjen kokain

Vrećica s tragovima droge pronađena je u utorak u jednom NASA hangaru a primetio ju je jedan od čuvara i slučaj prijavio zvaničnicima.

NASA trenutno istražuje na koji je način malena vrećica s kokainom završila u hangaru svemirskog šatla u svemirskoj luci na Floridi. Vrećica na kojoj su se nalazili tragovi droge pronađena je u hangaru šatla Discovery u NASA-inom svemirskom centru Kennedy u Cape Canaveralu. U taj hangar mogli su ući samo određeni radnici pošto se radi o zoni strogo zabranjenoj nezaposlenima i onima koji nisu usko vezani za održavanje šatla.
„NASA ima politiku nulte stope tolerancije prema nezakonitim drogama“, rekao je NASA-in PR Allard Beutell za portal Space.com dodavši kako se ovaj incident intenzivno istražuje.Vrećica je pronađena još u utorak a primetio ju je jedan od radnika i slučaj prijavio zvaničnicima. Sadržaj je testiran na licu mesta nakon čega je utvrđeno da se radi o kokainu. Naknadni testovi potvrdili su taj rezultat.  S obzirom da je u pitanju strogo zabranjena i kontrolisana zona u kojoj radnici moraju nositi posebne propusnice, svih 200 radnika koji imaju pristup tim prostorijama morali su proći test na droge. Kako kaže Butely, zasad nitko nije pokazao znakove korišćenja tog opijata niti se iko ponašao neobično.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *