Tužila Nuttelu zbog lažne reklame

nutela
Amerikanka Athena Hohenberg tužila je Nutellu, tvrdeći da je popularni namaz, koji se predstavlja kao hranljiv proizvod pogodan u ishrani dece, zapravo prepun nezdravog šećera i zasićenih masti….

˝Bila sam šokirana saznanjem da je Nutella, umesto zdrave, hranljive namirnice, zapravo gora od šećerne table i da sadrži opasan nivo zasićenih masti˝, izjavila ova domaćica iz San Diega i majka četvoro dece, prenosi Daily Mail. U tužbi koju je podnela saveznom sudu, ona traži da italijanska kompanija Ferrero, koja proizvodi Nutellu, obešteti na hiljade Amerikanaca koji su konzumirali ovaj namaz u poslednjih deset godina od kada se taj proizvod prodaje na američkom tržištu.

Hochenberg insistira i da kompanija Ferrero pokrene kampanju “korektivne reklame” u cilju pravog informisanja javnosti i traži da se sa etiketa Nutelle uklone reči poput “hranljivo”, “uravnoteženo”, “dobro za zdravlje”, “bogato žitaricama” i “idealno za doručak”. Ona se takodje nada da će joj se pridružiti svi oni koji su konzumirali Nutellu od 2000. godine kako bi tužba dobila kolektivni karakter.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *