Trogodišnja devojčica ima IQ 140

pametna
Trogodišnja Safron Pledžer iz Sautenda u Eseksu uradila je test inteligencije, kojim je utvrđeno da je njen koefinicijent inteligencije 140, što je za 40 poena viši od britanskog nacionalnog proseka…
Devojčica već sada ume da piše, čita, broji do 50 i čak vrši jednostavne matematičke operacije poput sabiranja i oduzimanja, a nije prisustvovala nijednoj lekciji u školi. Njen otac Deni Pledžer je inače nekoliko puta pobeđivao u britanskom kvizu „Countdown“ i smatra da je Safron naučila tako rano da čita zbog toga što je pratila kviz zbog tate.

„Volela je da gleda „Countdown“ sa mnom i to joj je pomoglo da nauči slova. Vrlo je takmičarski nastrojena, i ako bih ja rekao da imam reč od sedam slova, ona bi rekla da ima od osam“, kaže ponosni otac.

„Kada odrastem želim da se igram sa igračkama ceo dan“, rekla je genijalna devojčica, dok njena majka Kirsti kaže da će je ohrabrivati da radi šta god je usrećuje, prenosi britanski Telegraph.co.uk.

Porodica sada čeka da organizacija Mensa obavi konačnu proveru testa koji je Safron radila, a ako bude primljena, postaće jedan od najmlađih članova organizacije koja okuplja ljude sa najvišim IQ-om. Najmlađi član Mense je u oktobru 2009. godine postala Elis Ten Roberts iz Londona, koja je tada imala samo dve godine i četiri meseca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *