Srpska policija dobila informacije o lokaciji Ratka Mladića?

mladic
Ambasadi SAD-a u Srbiji, policiji i nadležnom tužilaštvu dve osobe su nedavno, u nameri da dobiju raspisanu nagradu od 10 miliona eura, prijavile lokaciju na kojoj se nalazi haški optuženik Ratko Mladić.

Kako prenosi nedeljnik „Vreme“, dve su osobe uverljivo prepričavale nedavni susret jednog od njih sa nekadašnjim generalom JNA i o tome obavestile Ambasadu SAD-a u Beogradu, a zatim i tužilaštvo za ratne zločine. Dve osobe novinar predstavlja kao Slobodana i Marka.

O susretu ih je ispitivala i policija, a izvesni Marko prošao je i poligrafski test na kojem je tvrdio da se nedavno susreo s osobom koja mu je predstavila kao Nikola K., a za koju je on siguran da je Ratko Mladić. Novinaru su potvrdili da im se nakon početnog oduševljenja nadležnih više nitko nije obratio, a njihovi pozivi policiji, kako bi saznali što se događa, čak su i grubo odbijeni.

Marko je ispričao kako su se s dotičnim čovekom sastali predveče u tamnoj prostoriji u sklopu neuglednog objekta. Bilo je polutamno i lice čoveka se nije najbolje raspoznavalo. Razgovor je, tvrdi, bio čudan, a domaćin je u oprezu svašta ispitivao Marka.

Navodi kako je taj čovjek vidno stariji od onoga s TV snimaka i fotografija na poternici, s pet, šest kilograma manje i kosom koja nije više začešljana unazad, već namerno prema napred kako bi pokrila visoke zaliske.

Glas mu više nije toliko osoran, nego tiši, niži, umoran. Ali za Marka navodno nije bilo sumnje da se radi o haškom beguncu, piše Index.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *