Smrdljivi eksperiment: 15 meseci nosio iste farmerice bez pranja

pantalone
Jedan kanadski student odlučio je da sam napravi jedan modni eksperiment, pa je više od jedne godine nosio framerice bez pranje. Zadovoljan je konačnim rezultatom i iznenadjen što nije dobio nikakvu kožnu bolest…

Isti par uskih farmerki student Džoš Li, kanadski student, nosio je čitavih 15 meseci bez pranja. Razbijanje strukture sirovog džinsa, što je bio Lijev plan zaista zvuči kao teza dostojna eksperimentisanja. Vremenom materijal se priljubi uz telo, a na odeći ostanu izražene linije i nabori od nošenja.

Kako bi otkrio da li nošenje prljave odeće može imati posledice po zdravlje, Li je zamolio jednu profesorku da testira njegove pantalone na bakterije pre nego što ih je prvi put oprao. Test je pokazao da su se na njegovim pantalonama nakon 15 meseci neprestanog nošenja nastanile 5 vrsta različitih bakterija od kojih nijedna nije bila opasna po zdravlje.

-Bio sam u šoku. Mislio sam da će biti pune bakterija. Ovo s jedne strane pokazuje da ne treba prati traperice prečesto- kaže Li.

Li kaže da su neki njegovi prijatelji bili zgroženi ovim eksperimentom, ali i da su neki bili puni razumevanja. Iako se Li trudio da panatalone održi čistim, na njima je ipak završilo dosta hrane, a nosio ih je i tokom veoma vrućih dana.

U periodu od 15 meseci Li je svoje pantalone nosio bar 200 puta.

Farmerke su ponekada počinjale jako da zaudaraju, ali je taj problem rešen smrzavanjem.

-Nekad su zaista jako smrdele, recimo tamo negde oko sedmog meseca nošenja. Tada sam ih bacio u zamrzivač i kada sam ih izvadio uopšte nisu imale nikakav miris-, priča Li.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *