Romkinja iz kuće terala djavola, pa ukrala ušteđevinu

ukrala pare
Nepoznata mlada Romkinja deset dana je ‘bajala’ starici Boji Gojević (73) u Virovitici kako bi joj povratila izgubljeno zdravlje. Na kraju joj je ukrala 10.000 kuna (1.300 eura) iz jastuka…

Mlađa, punašna Romkinja, sa zavezanom kosom u rep, 10. juna prolazila je Osječkom ulicom i ušla u dvorište porodice Gojević. Kako su Romi ‘pokućari’ u ovom kraju česti gosti njenoj poseti nitko od ukućana nije pridavao pažnju. Rekla je da dolazi iz onih ‘finih kuća’ iz Pitomače, da sakuplja stare krpe i perje…

Kako Gojevići nisu imali ni krpa ni perja, a starica Boja Gojević (73) žalila se kako je bolesna jer je pre 8 godina ‘šlagirala’, Romkinja se brzo odlučila za akciju ‘bajanja’.

“Zagledala se u mene, rekla mi da se na mene ‘nabacilo’. Izvadila je šaku novčanica eura i stavila ih u moje ruke. Kao da me je zaludela. Terala sam je iz kuće, ali me je nagovorila da joj donesem sav novac koji imam u kući, a ona će mi vratiti zdravlje. Sve mi je bilo nekako čudno u glavi. Zatražila je da joj donesem čašu vode koju je prekrila kuhinjskom krpom, a onda iz te čaše, tko zna od kuda, izvukla neku crnu krpenu traku“ ispričala je starica Boja Gojević za portal 24sata.hr

“Vi, ženo, imate djavola u kući“ rekla mi je Ciganka. Kada sam joj donela 5000 kuna od prodate krave i još 5000 ušteđevine, novac je zavezala crnom trakom i zatražila da sve to stavim u jastuk. Posle podne je došla i poškropila novac i tu crnu traku svetom vodom i rekla mi da deset dana moram spavati na tom jastuku, pa će djavo otići, a bolest nestati“ priseća se starica Boja potvrdivši kako je redovno ‘kontrolisala’ novac u jastuku i sve je bilo u redu.

Romkinja je još jednom došla u kuću porodice Gojević i ponovo ‘bajala’ nad jastukom i novcem govoreći starici da će, ako djavo ne napusti njenu kuću, otići za nju u Međugorje po blagoslov.

“Nisam mogla dočekati da dođe taj deseti dan. Ujutro sam otvorila jastuk… U njemu je istina bila neka ‘kvrga’, ali ne onih 10.000 kuna, u novčanicama od po 500 kuna, nego premotane novine kakve stavljaju na kapiju. Pozlilo mi je, snaha mi je davala tabletu pod jezik da ponovo ne ‘šlogiram’ jer sam shvatila da me je Ciganka opljačkala za celu moju ušteđevinu“ kaže starica Boja poručujući i našim čitateljima da nepoznate osobe ne puštaju preko svoga kućnog praga.

U PU Virovitičko-podravskoj primili su prijavu o prevari i teškoj krađi, a policija traga za drskom prevarantkinjom koja je doista iz staričine kuće odnela djavola. Jer narodna uzrečica glasi ‘Djavo je novac’.

Izvor: 24sata.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *