Ricinisovo ulje kao lek

Prva asocijacija mnogih kada im se spomene ricinus pomisle na prašak koji se sipa ljudima da bi lakše išli u wc da isprazne creva ili da se podmetne nekom u piće radi šale i zabave. Ipak, ricinus je biljka koja ima mnogo mnogo više od toga da ponudi ljudskom rodu.

Ricinus je biljka koja je vrlo popularna u Africi i Indiji a ima je i na našim prostorima, može se gajiti u bašti. Ulje od ove biljke je vrlo popularno i često se koristi za negu kože, kose ili za raznorazne zdravstvene probleme.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje

Kada ste saznali da ricinusovo ulje nije otrovno i slično što kruži medju neinformisanim svetom, hajde da se upoznamo sa nekim najvažnijim benefitima ricinusovog ulja za naše zdravlje.

Koje su prednosti ricinusovog ulja?

– Ukoliko imate problema sa zatvorom. Ovo se odnosi na deo sa početka ovog teksta, i tačno je da ima veliki uticaj na ovaj problem i vrlo brzo ga rešava.

– Uz pomoć ovog ulja možete da potamnite kosu. Mnoge žene a u današnje vreme sve češće i muškarci imaju želju da iz nekog razloga menjaju boju svoje kose, pa tako neki žele da je potamne. Za sve ove koji to žele tu je ricinusovo ulje koje daje fantastično rezultate za ovu vrstu tretmana kose.

– Vraća zdravlje i debljinu vašim obrvama. Ukoliko imate problema sa istanjenim i nezdravim obrvama, mazanjem ovog ulja možete ih pospešiti da bolje rastu i da budu bujnije.

– Daje vašoj kosi sjaj i volumen. Sve je više ljudi u današnje vreme koji muku muče sa opadanjem kose ili lošim kvalitetom iste. Utrljavanjem ricinusovog ulja na teme glave možete u mnogome delovati pozitivno na ovaj problem i tako sprečiti opadanje kose, u isto vreme hraneći je i čineći je zdravijom.

– Dugo hidrira vašu kožu. Ako imate problema sa suvom i ispucalom kožom, razmislite o tome da počnete da mažete ovo ulje na te predele koje želite da hidrirate. Ne samo da će vaša koža postati svežija i vlažnija, već ćete joj dati i preko potrebni sjaj koji nije imala duže vremena.

– Odlično je i kao sredstvo za uklanjanje bubuljica. Ricinusovo ulje ima svojstvo da prodire duboko u pore i da uklanja nastanak akni u samom korenu.

Ovo su samo 6 najbitnijih i najpoznatijih prednosti koje ima ovo ulje za nas i naše zdravlje, a mnogo detaljniji vodič ukoliko vas zanima možete čitati na ovom linku.