Pukao jedan od najvećih bazena na svetu

Jedan deo tržnog centra u Dubaiju bio je evakuisan, zato što je akvarijum, u kojem boravi preko 33 hiljade riba, uključujući i 400 ajkula, zbog pukotine u staklu puštao vodu, prenosi Reuters.

Po rečima jednog turiste, na staklu se videla pukotina iz koje je curila voda. Nakon što je evakuisan, zajedno sa stotinama posetilaca, ispred tržnog centra je vidio nekoliko desetina vozila Hitne pomoći.

Akvarijum je u vlasništvu kompanije „Emaar properties“ koja je izdala saopštenje da se radilo o manjem tehničkom problemu, koji je ubrzo sanirao njihov tim za održavanje. Po njihovim rečima, niko od posetilaca, ali ni riba u akvarijumu, nisu bili ugroženi.

Akvarijum u Dubaiju otvoren je novembra 2008. i poznat je po najvećem staklenom ramu na svijetu, širine 32.9, a visine 8.3 metra. Načinjen je od „arsilik“ stakla debljine 7.5 centimetara, koje je u stanju da izdrži pritisak od 10 miliona litara vode. U njemu živi preko 33 hiljada riba, među kojima ima primjeraka 85 vrsta.

Zanimljivo je da ranije ovog meseca kompanija „Emaar properties“ već imala probleme, kada je, zbog kvara na liftu, bila primorana da zatvori vidikovac na najvišoj zgradi na svetu Burj Khalifa.

(Reuters)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *