Propada projekat “The world“

the world
Megalomanski projekat izgradnje 300 peščanih ostrva u formi planete zemlje pre nekoliko godina je počeo da se gradi za bogate klijente u Dubajiu…
a danas se pretvorio u gole nanose peska, a san bogatih je progutala svetska recesija, piše Daily Mail. I dodaje da je projekat u koji je uloženo 14 milijardi dolara i koji je trebao da bude gordost Dubaia, danas predstavlja trn u oku mnogima, a od njega su se odrekli i veliki bankari, velike svetske finansijske institucije i bogati gradski radnici i investitori.
Da bi se izgradila ostrva, početkom 2005. godine iz mora u Dubaiu je iskopano 320 miliona kubnih metara peska, i pomoću peščanih topova su izdignuta ostrva u lagunama koje su zagradjene sa 27 kilometara dugom branom izgradjenom od 34 miliona parčeta kamena.
Iako su se investitori trudili da se proda 70 % podignutih ostrva, projekat je započeo da stagnira 2008. godine kada su se pojavili i prvi znaci svetske ekonomske krize.
Daily Mail je još ranije prognozirao da izgradnja “igračke za bogate“ polako umire, a ostrva u Dubaiu polako isčezavaju zato što se pesak polako vraća od tamo odakle je izvadjen.
the world

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *