Potrazila pomoc na Twitteru, pa nestala

Nestanak 16-godišnje Kare Alongi iz New Jerseyja podigao je pravu uzbunu na društvenoj mreži. Pod pritiskom virtualne zajednice za tinejdžerkom intenzivno traga policija. Na kući nema znakova provale, niti je iz nje išta ukradeno…

"Neko je u mojoj kući, pozovite 911", objavila je 16-godišnja Kara Alongi iz New Jerseyja na Twitteru u nedelju u 18.20 sati, pre nego što je nestala.

Njen je post izazvao masovno prenošenje poruke i podigao pravu uzbunu na društvenoj mreži. Do sredine ponedeljka njen je profil na Twitteru pratilo gotovo 100.000 korisnika te društvene mreže. Policija je pod pritiskom građana odmah pokrenula opsežnu istragu. Prema njihovim izveštajima, u kući nema znakova nasilnog ulaska niti išta nedostaje. Policija tvrdi da nema nikakvih tragova da se dogodila otmica.

Alongi koja je u vreme događaja bila sam kod kuće, nije pozvala policiju. Njeni su roditelji kontaktirali policiju nakon što su shvatili da je nema.

No, iako još uvek nepotvrđeno, policija ima informaciju da je neko pozvao taksi na adresu na kojoj stanuje devojka baš onda kada je na Twitteru postavila komentar o uljezu u kući. Vozač je kasnije Alongi identifikovao devojku koju je pokupio taksijem pa je odvezao na železničku stanicu, javlja CNN.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *