Pobegla iz zatvora i živela kao uzorna majka

osudjena
Više od 20 godina Marie Walsh živela je idiličnim porodičnim životom u Kaliforniji, da bi joj jednog dana 2008. na vrata pokucala policija i uhapsila je….

Volš, pravim imenom Susan Le Fevre pobegla je 1976. iz zatvora u Mičigenu, gde je služila desetogodišnju kaznu zbog rasturanja heroina. Suzan se iz Mičigena preselila u San Dijego, promenila ime, udala se i rodila troje dece. Tajnu je strogo čuvala za sebe i nije je podelila ni s mužem s kojim ima troje dece.

Prvi prekršaj

Policija ju je uhapsila i nakon 13 meseci provedenih u istom zatvoru iz kojeg je pobegla, puštena je na slobodu. Ova elegantna 56-godišnja plavuša svoje iskustvo i pravu istinu sada je odlučila da podeli s javnošću. Objavila je knjigu „A Tale of Two Lives“ i gostovala u nekoliko američkih TV emisija, uključujući i „Oprah Show“.

Meri priznaje da je kao tinejdžerka bila buntovna i upala u loše društvo. Sa 19 godina uhapšena je s prijateljem koji je dilovao heroin. Na sudu je priznala krivicu, jer su joj advokati rekli da će se na taj način izvući, s obzirom na to da se radilo o prvom prekršaju. Ali, Meri je osuđena na deset godina zatvora,  prenosi Daily Mail.

Dedina pomoć

Jednog dana u posetu joj je došao deda i predložio joj beg. Bez razmišljanja se, kaže, popela na žičanu ogradu, preskočila je i potrčala prema dedi, koji ju je čekao u automobilu, dok im je iznad glave kružio policijski helikopter.

– Da su pucali u mene, htela sam da me ubiju, jer nisam mislila da se vraćam u zatvor – napisala je u knjizi.

S prijateljem se zaputila prema Kaliforniji, gde je počela da živi potpuno drugačijim životom. Najbolniji trenutak joj je bio kada nije mogla da prisustvuje majčinom pogrebu. Knjigu je napisala zato što želi da upozori na loše uslove života u američkim ženskim zatvorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *