Libija iz feminističkog ugla

gole gadafi
Ruske feministkinje su odlučile da ukažu na to kako je bombardovanje Libije pogrešan potez NATO-a, odnosno evropskih sila i da su lideri zemalja koje su „povele rat protiv Libije“ bolesni ljudi. Tačnije, ne spavaju čvrstim snom, pa su nervozni i ljuti na celi svet….

Polugole devojke su organizovale protest ispred zgrade Evropske komisije u Moskvi, a sa sobom su donele i transparente- madrace na kojima je portret Moamera Gadafija. Evropskim čelnicima su poručile da „vode ljubav, a ne rat“, a jedna od parola je bila i „Madraci i grudi-zaboravite rat“.

Devojke kažu da su na ovaj način htele da skrenu pažnju na ono što se dešava u Libiji, „gde se tri moćne velesile bore sa bespomoćnom državom“, preneli su ruski mediji.

Feministkinje tvrde da je operacija u Libiji počela zato što čelnici EU spavaju na starim, neudobnim madracima.

„Upravo zbog toga oni imaju loš san, ne spavaju kvalitetno, imaju zdravstvene probleme, i ljuti su na celi svet“, rekla je jedna od tri golišave devojke.

Upravo zbog toga su, kažu, donele udobne madrace s Gadafijevim likom, kao poklon britanskim i francuskim liderima. Mali poklon nameravaju da odnesu i američkom predsedniku, odnosno organizovati slučnu akciju i ispred američke ambasade u Moskvi.

Ovi protesti su ujedno bili i prvi koje je organizovala feministička organizacija RU-FEMEN, koja tvrdi da je ruski ogranak ukrajinske organizacije FEMEN, poznate po tome što organizuje demonstracije u kojem učestvuju potpuno i polu gole žene. Međutim, Ukrajinke su negirale bilo kakvu povezanost sa ovim devojkama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *