Kung fu stjuardese

kung fu
Aviokompanija Hong Kong Airlines je odlučila da članove letačkog osoblja pošalje na časove tradicionalne kineske borilačke veštine kung fu, kako bi naučili da kontrolišu svoju energiju i da odbrane u slučaju napada…

„Na početku smo bili iznenađeni, ali nakon nekoliko vežbi, svi smo zavoleli wing chun (varijanta kung fua)“, kaže za Sunday Morning Post jedna od stjuardesa.

Predstavnica kompanije Eva Chan je objasnila odluku da se kompletno letačko osoblje pošalje na kung fu treninge činjenicom da se u toku samo jedne nedelje zabeleže barem tri slučaja agresivnog ponašanja putnika tokom leta.

Prije dve nedelje, jednoj stjuardesi se ukazala prilika da svoje novostečeno umeće primeni tokom leta na liniji Peking – Hong Kong.

„Morala je da se brine o gojaznom putniku koji je bio pijan. Ranije to ne bi mogla, jer se radilo o velikom čoveku, ali zahvaljujući treningu, ona je to obavila sa lakoćom“, rekla je Chan, dodajući da brzina kojom se izvode borilački zahvati kung fua omogućavaju letačkom osoblju da lako savladaju agresivne putnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *