Kako odabrati idealan tepih za dnevni boravak

Svi oni koji su prošli ili prolaze kroz proces uređenja doma susretali su se, odnosno susreću se sa pitanjem-kako pronaći idealan tepih, koji će se savršeno uklopiti u postojeći enterijer. Tepisi odavno imaju više nego jednu funkciju-da pokrivaju i štite podove. Oni su tu kako bi nam dom učinili komfornijim, toplijim i prijatnijim za boravak. Zbog toga, nije mala stvar kome ćete pokloniti poverenje prilikom izbora tepiha. 

Beomoda Beograd ima bogatu ponudu tepiha

Pre nego što se uputite ka Beomodi Beograd, izmerite prostor u koji želite da smestite tepih. Imajte u vidu da on ne bi trebalo da prekriva čitavu slobodnu površinu, ali ni da bude prekratak. Pronađite idealnu meru. Osim toga, bilo bi dobro da imate na umu materijal i boju koju želite. Naravno, čak iako se niste još uvek odlučili za to, ne brinite, u Beomodi Beograd, možete da se posavetujete sa osobljem šta bi bio najbolji izbor za vaš enterijer. U tom slučaju, nagovestite im koje boje su vam zavese i nameštaj, kako biste što bolje kompletirali enterijer.

Kako izbeći zamke i ne praviti greške

Za razliku od spavaće sobe, koja uglavnom žudi za mirnijim tonovima, prilikom odabira tepiha za dnevnu sobu, ne morate se voditi tom devizom. U dnevnoj sobi je dozvoljeno eksperimentisanje kako sa bojama, tako i sa oblicima i dezenima. A u Beomodi Beograd, možete pronaći tepihe različitih boja, dezena i oblika. Koliko god žudeli za idealnim tepihom, trudite se da on ne bude ono što će dominirati dnevnom sobom. Mnogi da bi izbegli klizanje, biraju da im tepisi pokrivaju sve podove, od zida do zida. To možda jeste bezbedno, ali nije dobro vizuelno rešenje. Čak je pomalo staromodno. Zato nemojte da upadnete u zamku. Birajte tepih tako da bude ispod nameštaja, ali neka ne dodiruje zidove. U Beomodi Beograd, posavetovaće vas i da nikako ne uzimate premali tepih koji neće ići ispod nameštaja, jer bi se tako dobio utisak da leti u vazduhu. Ono o čemu bi još trebalo da vodite računa, a tiče se nameštaja jeste oblik. Važno je da ga tepih prati, pa tako ispod pravougaonog stola postavite tepih istog oblika, ali većih dimenzija, a i spod okruglog ili ovalnog, okrugli, odnosno ovalni tepih. 

Akrilni tepisi odličan izbor za stanove koji žele dašak luksuza

Kao deo ekskluzivne ponude Beomoda Beograd nudi akrilne tepihe. Oni se prave od sintetičkih vlakana najvišeg kvaliteta i najsličniji su vunenim tepisima. Po izgledu, od svih tepiha, najviše podsećaju na one od vune. Međutim, za razliku od vunenih, dosta su jeftiniji i pristupačniji. Veoma su dobri jer su otporni na insekte, habanje i ne upijaju vlagu i druge nečistoće. Prednost akrilnih tepiha jeste ta što se mnogu pronaći u mnoštvu dezena i boja. Zbog reljefnog izgleda moguće je prelivanje boja na njima, pa im to daje dašak elegancije. Uglavnom se nalaze u jarkim, intenzivnim bojama i ne menjaju boju vremenom. Za sve one koji žele luksuz u svom domu za pristupačan novac, akrilni tepisi su idealan izbor. U to se možete i sami uveriti ukoliko posetite salon tepiha Beomoda Beograd.