Jer Amerika je zemlja daleka…

Da li se i vama dešavalo da pomislite kako su Sjedinjene Američke Države neki potpuno nestvaran svet? Da li zbog svoje udaljenosti, da li zato što je preko okeana, ali ta, za mnoge neverovatna zemlja, uvek izazove brojne polemike kod ljudi. Dok je Amerika za neke izazov, ima i onih koji su jako netrpeljivi i neprijateljski nastrojeni prema svemu što je američko, bez obzira da li se radi o ljudima, hrani, piću ili odeću. Ravnoteže nema. Ili se Amerika voli ili se mrzi. Oni koji je mrze navode isključivo negativne osobine, dok ovi drugi bi dali sve samo da vide taj drugi svet. Nekome se rano ukaže prilika da poseti Sjedinjene Američke Države, jer danas work and travel programi prilagođeni su studentima, pa mnogi uspešno iskoriste mogućnosti koji ovi programi nude, tako da osim što zarade finu svotu novca, oni i ostvare neke svoje snove, posete određena mesta i gradove za koje su mislili da ih osim na tvu nikada uživo neće videti.

Dobar način za pohod na Ameriku jeste work and travel program koji ujedno spaja lepo i korisno. Zarađujte novac tokom 4 meseca boravka predviđenih za rad u SAD-u, a onda taj novac možete da potrošite na putovanja tokom preostalih mesec dana boravka, jer upravo ovaj program omogućava da dobijete radnu, ali i turističku vizu za Ameriku.

Za svakog po nešto…

Ukoliko ste razmišljali kako leto da iskoristite, a da ne bude isključivo radno ili da ne provedete čitavo leto odmarajući, jer su ispiti prošli treba vam odmor, ali i novac za narednu akademsku godinu ili za nastavak studija, onda je svakako work and travel odičan način da zaradite koju paricu, a opet da vidite nešto novo i drugačije. Svake godine na hiljade studenata iskusi avanturu zvanu putuj i radi po Americi i mahom su se svi zadovoljni vraćali svojim kućama. Tako da nema razloga da i vi ne pokušate. Naravno, treba imati na umu da je važan rok za konkurs, ali i što ranije se prijaviti za ovaj program.

Naime, da biste mogli da birate posao, ali i osigurali siguran polazak za daleku Ameriku, potrudite se da se što pre prijavite za work and travel program, jer će najažurniji studenti imati prioritet, a i broj studenta je tačno određen. Treća decenija u životu većine mladih ljudi je prekretnica, jer mnogi baš tada odlučuju o važnim životnim pitanjima. Neki se odlučuju za dalja usavršavanja i odlazak na studije u inostranstvo, neko se odlučuje za životnog partnera, a neko pak želi što više da proputuje i upozna svet uz opravdanje kada će, ako ne sada, u najboljim godinama. Imajući u vidu da smo svi mi različiti i da svako ima drugačije ciljeve i prioritete, ne iznenađuje činjenica da sve veći broj mladih želi da, što bi se reklo, proživi najbolje godine, vidi i upozna mnoge kulture, narode i običaje, pa se tek onda odlučuje za posao, životnog partnera i stvaranje porodice.

Engleski jezik znate dovoljno za sporazumevanje, a još uvek studirate i ne žuri vam se da uzmete diplomu, jer želite da iskoristiti sve mogućnosti koje studentski život i popusti nude, onda pasoš u ruke, džeparac koji ste skupljali iskoristite i konkurišite za work and travel program. Ako ste ambiciozni, vredni, a opet sa druge strane samostalni, odgovorni i spretni, onda se sigurno nećete pokajati.