„Izvinite, smak sveta je 21. oktobra!“

smak sveta
Harold Camping se oporavio od prvobitnog šoka, nakon što dugonajavljivani kraj sveta ipak nije nastupio 21. maja, pa je svoje sledbenike obavestio da je pogrešio u računici i da nas apokalipsa očekuje za pet meseci, tačnije 21. oktobra….

Nakon što najavljeni početak kraja ipak nije nastupio, samoprozvani prorok Harold Camping obratio se sledbenicima i najavio da je apokalipsa neizbežna i da je pogrešio u računici – smak sveta će nastupiti 21. oktobra.

Camping je otvoreno priznao da ga je veoma pogodilo to što život na Zemlji nije počeo nestajati 21. maja u 18 sati i što 200 miliona hrišćana nije otišlo na nebo. Potaknut tim „nemilim“ događajem, okrenuo se molitvi i Bogu. Verovatno su to učinili i brojni njegovi sledbenici koji su se odrekli svojih poslova, pokretne i nepokretne imovine, i donirali mu 100 miliona dolara.

Nakon dugog razmišljanja i preispitivanja Božijih obećanja, Camping je uvidio svoju grešku i objavio svetu da je apokalipsa ipak blizu, samo je njegova računica bila pogrešna. Ako je verovati ovom bogatom starcu, nećemo dočekati zimu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *