GPS za učenike koji beže sa nastave

gps
Policija i škole u SAD-u počele su da sprovode novi način borbe sa učenicima koji beže s nastave. Takvi su učenici odsada praćeni putem satelitske navigacije….

Škole u Kaliforniji ove su nedelje počele šestonedeljnu probu u kojoj će problematični učenici, čiji će se kretanje pratiti, nositi GPS uređaje veličine mobilnih telefona.

‘Problematični’ učenici svakog radnog dana moraju pet puta javiti svoju lokaciju putem uređaja. Učenicima će takodje u sklopu ovog eksperimentalnog programa biti dodeljeni i savetnici koji će ih zvati najmanje tri puta nedeljno kako bi proverili kako učenici napreduju, prenosi Orange County Register.

‘Želimo učenicima pokazati da ovo nije kazna nego intervencija koja za cilj ima promenu njihovih navika na bolje’, izjavio je Miller Sylvan, regionalni direktor projekta. Škole su izračunale da u opremu svakog učenika koji je u programu praćenja moraju uložiti na dan samo osam dolara, što je, uzevši u obzir da ih svaki učenik koji propusti dan nastave košta 35 dolara, dobra investicija.

Postoci takodje govore u korist projekta. U školama u kojima se sprovodi program već neko vreme posećenost nastave porasla je sa 77 na 95 posto. Ali, nisu svi roditelji oduševljeni ovim programom. ‘Mislim kako su škole prestroge. Tretiraju nas kao kriminalce’, mišljenja je Raphael Garcia, roditelj jednog od polaznika programa.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *