Glumica podnela tužbu protiv Barbie tešku 300.000 dolara

barby
Američka glumica Donna Douglas (77), koja se proslavila ulogom Elly May u seriji “The Beverly Hillbillies“ (Seljačine s Beverly Hillsa), tuži Mattel zbog Barbie koju su napravili prema njoj….
Donna je glumila u 274 epizode serije od 1962. do 1971. godine u kojoj siromašna južnjačka porodica seli na Beverly Hills nakon što su naletili na naftu. Kasnije je po seriji snimljen i film.

Donna, koja sada živi u Baton Rougeu, Louisiana, tvrdi da nikada nije dala dozvolu Mattelu da iskoristi njeno ime i lik za prodaju lutke koju su izbacili na tržište u decembru 2010. godine.

“Stariji ljudi odmah se sete serije i Donne“. rekao je njen advokat Charles von Simson. Traži odštetu od 300.000 dolara i suđenje pred porotom kako bi zabranili Mattelu da koristi njeno ime, sličnost, lik i prepoznatljiva obeležja, piše Telegraph. Lutka je ista glumica. Obučena je u kariranu košulju, uske traperice i nosi pojas. Na prepoznatljivim kikicama i lutka ima ružičaste mašne.

“Elly je bila dobra prema meni. Ona je lep deo mog života“. rekla je glumica koja je i sama odrasla u siromaštvu. Nakon serije, koja se prikazivala i 40 godina nakon prve sezone, Donna je radila kao agent za nekretnine i pevala je u crkvenom horu.

Mattel tvrdi da imaju dozvolu produkcije “The Beverly Hillbilliesa“ koju su dobili pravnim putem.

barby

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *