Fidel Kastro je Srbin???

fidel kastro srbin
Spisateljica Dragoslava Koprivica objavila je knjigu “Besmrtni Kastro i srbski rod” u kojoj pokušava da dokaže da je legendarni kubanski lider poreklom Srbin. Promocija knjige Dragoslave Koprivice o čuvenom predsedniku Kube Fidelu Kastru “Besmrtni Kastro i srbski rod” održaće se sutra u 18 sati u zgradi opštine Voždovac u Ustaničkoj ulici.

Autorka se u svom delu upustila u smeo poduhvat da dokaže Kastrovo srpsko poreklo na osnovu etimološki izvedenog zaključka da ukoliko je Kastro izjavio da je poreklom Kelt iz Galicije u Španiji, to po automatizmu za istoričare znači da je poreklom bio Srbin.

Građa za knjigu su intervjui sa Fidelom Kastrom stranih autora, pošto se Koprivica nikad nije lično srela sa glavnim junakom.

– Kad kažem besmrtni Kastro i srpski rod, mislim na falsifikate i kontrolisanu istoriju civilizacije. Ali, Kastro je izjavio da je njegov otac Kelt. Kelti su Srbi. Ludilo? Ako zaronite dublje, bili sardina ili ajkula, izgnjuraće te iz tog ludila čvrst sistem. Srpsko keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje.
Kastrov otac je Angel Kastro. Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović – napisala je Koprivica.

Dragoslava Koprivica je veliki deo života provela u Francuskoj, autor je velikog broja eseja, pripovedaka kao i knjiga „Osvajanje Erosa“, „Skice za novo doba“, „Dionizijski tromb“ i „Ljubavni let“.

Blic.rs
Foto: Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *