Dosad neotkrivena fotka: Berluskoni kao “Kum“

berluskoni kum
Italijanski list „Espreso“ objavio je dosad neviđene fotografije italijanskog premijera Silvija Berluskonija, na kojima on pozira sa pištoljem u kancelariji koja podseća na scenografiju iz kultnog filma „Kum“…
Kao mladi i uspešni preduzetnik sedamdesetih godina prošlog veka aktuelni italijanski premijer Silvio Berluskoni plašio se da ga ne otme mafija, te je sa sobom uvek nosio pištolj. Italijanski list „Espreso“ objavio je dosad neviđene, crno-bele fotografije Berluskonija iz tog perioda na kojima on u svojoj kancelariji pozira sa „magnumom 357″.

Berluskonijeva kancelarija sedamdesetih godina podsećala je na scenografiju iz kultnog filma „Kum“. Zavaljen u kožnu fotelju Silvio je 1977. godine u odelu pozirao fotografu Albertu Roveriju. Iza fotelje, na Berluskonijevom radnom stolu, vidi se pištolj „magnum 357″.

Dva sata pozirao

Fotograf je za italijanski „Espreso“ ispričao da je na Berluskonijeve fotografije potpuno zaboravio jer mu se u to vreme nisu svidele, pa ih je odložio na stranu. Kad je radio digitalizaciju svoje arhive, naišao je na slike Berluskonija, koji je sedamdesetih bio uglađeni preduzetnik koji je, kako Roveri kaže, znao da se brine o sebi.

– Šef me je poslao da fotografišem Silvija Berluskonija. Upitao sam ga ko je to, a on mi je odgovorio da taj čovjek namerava da kupi jednu novinsku kuću i otvori televizijsku stanicu. Dodao je da će se o tom čoveku sigurno mnogo pričati za nekoliko godina – naveo je Roveri.

Prema njegovim rečima, snimanje je trajalo cela dva sata.

– Berluskoni je zaposlenima naglasio da ga ne ometaju za vreme fotografisanja. Čak je odbio poziv gradonačelnika Milana – ispričao je Roveri.

Nakon snimanja Silvio je pozvao fotografa da ručaju zajedno, a pre nego što su krenuli, iz fioke radnog stola izvukao je dva pištolja. Objasnio je Albertu Roveriju da je jedan pištolj njegov, a drugi za njegovog vozača.

– Kad je primetio da sam šokiran onim što sam video, pitao me je: Da li znaš koliko industrijalaca je mafija otela dosad? – seća se Roveri.

Tokom sedamdesetih godina najveći broj otmica izvodile su Crvene brigade. U to vreme, jedan od Berluskonijevih zaposlenih bio je Vitorio Magnano, mafijaš iz Palerma, koji je kasnije osuđen za dva ubistva. On je umro u zatvoru pre deset godina.

Berluskoni je uvek tvrdio da nije znao za Magnanovu povezanost s mafijom, ali je Gaspare Mutolo, mafijaš koji je postao svedok u jednom procesu, dao intervju u kojem tvrdi da je postojao plan za otmicu.

Mafija planirala otmicu

– Najvažnija otmica u koju sam bio upleten bila je ona koja se nikad nije ni dogodila. Sedamdesetih je trebalo oteti Berluskonija. Nisam znao ko je, samo su rekli da otmemo čoveka koji gradi Milano 2 – izjavio je Mutolo, poznatiji kao Asparino.

Scenario je bio kao kod svih otmica.

– Za posao oko Berluskonija bilo je angažovano nas 18, a onda smo čuli da je unajmio Vitorija Magnana da ga štiti – naveo je Mutolo.

Press online

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *