Djevojčica prije smrti roditeljima pisala pisma

Malenoj Eleni Desserich dijagnoziran je tumor mozga kad je imala svega pet godina. Devet meseci je trajala njena borba s bolešću, a za to vrijeme Elena je među knjigama, u ormarima, ladicama, torbama, i džepovima sakrila na stotinu ceduljica u kojima je pisala svojoj porodici koliko ih voli…
„Prvu ceduljicu smo pronašli samo nekoliko dana poslije njene smrti. A, zatim smo svakodnevno pronalazili barem po jednu. Sada imamo tri velike kutije puno njenih pisama“, kazao je otac Keith Desserich.

Elenina porodica, majka, otac i sestra, skupili su sve bilješke koje će biti objavljene u knjizi ‘Notes left behind’, a sav prihod od knjige Dessericheovi će dati za fondu za istraživanje raka.

Eleni je rak dijagnosticiran 2006. godine, a doktori su roditeljima kazali da je djevojčici ostalo najviše 135 dana.

Tada su se roditelji zarekli da će svaki trenutak provoditi s Elenom i njenom mlađom sestrom Graciom, te pokušati svaki trenutak načiniti posebnim.

„Željeli smo je zaštititi zato joj nikada nismo rekli da je njena bolest neizlječiva. Htjeli smo da ona svoje posljednje dane provodi s nama, nerazmišljajući o bolesti“, kazala je majka Brooke Desserich.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *