Devojčica inteligentnija od Ajnštajna

ajnstajn
11-godišnja Britanka Victorija Cowie voli da pliva i sluša muziku, kao i većina njenih vršnjakinja. Međutim, postoji nešto po čemu se bitno razlikuje od njih: njen IQ iznosi 162, što znači da je inteligentnija od Alberta Einsteina, Stevena Hawkinga i Billa Gatesa, čiji je koeficijent inteligencije 160….

Zahvaljujući postignutom rezultatu na IQ testu, Victorija je primljena u udruženje “Mensa” koje okuplja najinteligentnije ljude na svetu.

“Veoma sam se iznenadila kada sam dobila rezultate”, kaže devojčica, kojoj su četiri prestižne privatne škole ponudile stipendiju. “Malo me plaši to što me porede sa velikim umovima, ali, s druge strane, prijatno je kada vas smatraju toliko pametnim”, dodaje ona.

Rezultati testa su pokazali da je Victorija inteligentnija i od Sigmunda Freuda (IQ 156), Napolena Bonaparte (145) i Hillary Clinton (140). Samo oni čiji koeficijent inteligencije prelazi 148 (oko dva posto stanovništva) mogu da budu primljeni u “Mensu”. Prosečan IQ iznosi 100.

“Veoma volim prirodne nauke i da izvodim eksperimente, ali uživam i u glumi, plesu i sviranju muzičkih instrumenata”, kaže Victorija, koja svira klavir, violončelo i saksofon. Ona dodaje da joj je omiljeni predmet biologija i da želi da postane veterinar, zato što voli životinje i ne plaši se krvi.

Njeni roditelji, sa kojima živi u Clayverlyju, nedaleko od Wolverhamptona, veoma su ponosni na nju. Oni kažu da su oduvek znali da je pametna, ali da nisu shvatali da joj je inteligencija na nivou genija. “Kada je išla u obdanište, čitala je bolje nego deca koja su bila dvostruko starija od nje”, kaže Victorijina majka Allison, ali dodaje da je ona za njih ipak samo dete.

Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *