Devetogodišnjakinja iz Zadra se nikad nije šišala

duga kosa

Devojčica Patricija Novoselović (9) iz Zadra nije se šišala od rođenja, a iako joj negovanje 75 centimetara duge kose oduzima puno vremena, želi da je pusti da izraste do poda

“Uvek mi se zapetlja oko dugmeta na odeći, a zapne i za svaki čavao kraj kojega prođem. Zato je gotovo uvek nosim zavezanu u rep, a spavam s pletenicom. Ujutro moram prvo da otpletem kosu, raščešljam je pa onda napravim novu frizuru. To traje oko 20 minuta“, ispričala je za 24sata.hr Patricija i dodala da s raspuštenom kosom ne može ni u wc. Mora da je podigne i poveže u punđu. Ipak, ‘ozbiljnih’ problema zbog duge kose dosad nije imala.

‘Čim se u školi pojave uši, učitelji me zovu i kažu da je pregledam. Nije ih dobila ni u vrtiću, gde su ih gotovo sva deca imala’, otkrila je za 24sata.hr mama Sonja Novoselović.

Letos je Patricija umalo ostala bez svog zaštitnog znaka. Išla je sa školom na višednevni izlet u Gorski kotar i majka joj je tri sata plela ‘afro’ pletenice. Naveče je htela na ples s raspuštenom kosom, ali prijateljice i učiteljice nisu je mogle rasplesti. Kosu joj je rasplela frizerka u Zadru.

‘Frizerke mi uvek kažu da izgledam kao Matovilka, a tako me zovu i prijatelji iz razreda i učitelji. Ne smeta me to jer mi se priča o Matovilki sviđa’, kaže Patricija, koja želi da bude pevačica kad odraste.
24sata.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *