Da li biste jeli meso od veverice?

veverica
Supermarket u severnom delu Londona na svojim policama ima u ponudi meso od veverice, za koje tvrde da ima dug rok trajanja, što je svakako prouzrokovalo nezadovoljstvo kod aktivista za zaštitu životinja…
“U narednih nekoliko godina, meso od veverice će da bude kao što je danas meso od zeca“, kaže direktor supermarketa Endru Torton.
“Meso od veverica ima dug rok trajanja. Za proizvodnju jedne tone govedine potrebno je 15 tona žitarica, dok se veverice hrane onim što nađu u prirodi i nema ih mnogo”, naveo je Torton govoreći o prednostima mesa veverice.

Dodao je da je to meso uvrstio u ponudu samoposluge na zahtev pojedinih mušterija i da nedeljno proda desetak komada.

„Rasprodamo ih vrlo brzo. Jasno je da su veoma ukusne u paprikašu, uz testenine, u supama i pitama. Ubijaju ih farmeri u divljini”, kaže Nil Dugar, menadžer radnje u Krauč endu, u severnom Londonu, koja je trenutno jedina u lancu sa ovom ponudom.

Osnivač udruženja za zaštitu životinja „Viva”, Džulijet Geletli, ocenila je da samoposluga „Badžens” izvlači korist od varvarskog i bespotrebnog masakra veverica.

„Ako pokušavaju da odskoče od ostalih prodajući meso veverice, onda je jedina poruka koju šalju ta da su srećni što imaju krv prelepe divlje životinje na rukama i to radi par funti”, smatra Geletlijeva.

Meso veverice je nekada davno bilo uobičajeno u domovima Engleza, posebno u tjudorovskoj Engleskoj. Interesovanje se ponovo javilo pre nekoliko godina, a takvo meso se pojavilo i u pojedinim mesarama i u jelovniku nekoliko restorana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *