Bolivija izbacila na tržište sok od koke

heroin

Firma koja je dobila zeleno svijetlo bolivijske vlade započela je sa distribucijom novog pića od koke koje je potpuno legalno širom zemlje.

U Boliviji je predstavljeno novo neobično bezalkoholno piće od listova koke. Firma koja je dobila zeleno svjetlo bolivijske vlade započela je sa distribucijom ovog osvježavajućeg pića koje je potpuno legalno širom zemlje. Odlukom da piće postane legalno bolivijska vlada željela je pokazati cijelom svijetu kako sama biljka koke nije štetna za ljudski organizam, štoviše djeluje osvježavajuće i energetski.

Iako se oni već godinama bore protiv upotrebe kokaina kao droge svjesni su da novo piće nema nikakve veze sa drogom kao takvom. Poznata je činjenica da se kokain dobija iz listova koke, ali da bi se postigao stimulacijski efekt biljka se mješa sa hemijskim supstancama i upravo su one te koje štete ljudskom organizmu.

Usprkos tome biljka koke se smatra ilegalnom supstancom za Ujedinjene narode od 1961. godine. Ministar ruralnog razvoja Achacollo Nemesia jasno je dao do znanja koje je stajalište Bolivije u borbi za legalizaciju biljke koke za zdravstvene svrhe.

„Mi ćemo javno prikazati da je koka sveta biljka koja ima ljekovite komponente, a ako ih se može koristiti u određenim lijekovima, zašto ne bi moglo i u pićima“, poručio je Nemesia. Međutim, nema sumnje kako će se mnogi pobuniti protiv distribucije ovog pića od zloglasne biljke.

{youtubejw}y-_WGSRpEPA{/youtubejw}

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *