Avatarizujte svoju sliku

Photoshop, malo vremena i sledećih deset koraka potrebno je da od sebe napravite pravog Avatara

Oduvek ste želeli da saznate kako biste izgledali da ste se rodili na Pandori, svetu Navi iz megapopularnog filma Jamesa Camerona? U samo 10 koraka na Photoshopu možete vlastitu sliku pretvoriti u Avatara, a da pritom koristite samo osnovne alate programa (prema uputstvima s Web Design Library).

Korak 1

Odaberite veliku fotografiju na kojoj se vidi samo vaše lice i u kojoj gledate u kameru. Poželjno je i da je slika pravilno osvetljena i da se na njoj vidi što više detalja lica.

Korak 2

U izborniku alata odaberite „hard brush“, postavite mode na color, a opacity na 50%. Obojite lice s četiri nijanse plave boje (redom #5d7a99 – #32576a – #3c6986 – #54809b). Pritom nemojte bojati oči, odeću, pozadinu i kosu.

Korak 3

Dodajte Na’vi uši koje možete skinuti s bilo koje slike likova Avatara na internetu (screenshot). Samo importujte sliku (File>Open…) u postojeći prozor i od alata odaberite „Lasso“. Što preciznije izrežite jedno uho i postavite ga u svoju fotografiju na predviđeno mesto (copy>paste).

Uz pomoć „Move Tool“ i „Rectangular Marquee Tool“ prilagodite veličinu ušiju i njihov nagib tako da pristaju uz vašu glavu. Drugo uho dobijete na način da ponovno kopirate postojeće avatarsko uho i horizontalno ga okrenete (Flip Horizontal).

Korak 4

Sada su na redu oči. Prvo „duplirajte“ kompletnu sliku (Image>Duplicate). Lasom označite oba oka. Kliknite na „Move Tool“, povećajte označeno po želji, ponovno kliknite na „Move Tool“ i odaberite „Apply“ u pop-up prozoru. Kopirajte (CTRL+C > CTRL+V) kako bi se povećane oči prebacile na duplikat.

Korak 5

Koristite „Eraser Toll“ kako bi ublažili prelaz između novih očiju i ostatka lica s duplikata. Postavke su: Brush 20, Mode Brush, Opacity 100%, Flow 100%, s označenom kućicom „erase to history“.

Korak 6

Sjedi najteži deo – nos. Odaberite „Rectangular Marquee Tool“ i velikodušno označite područje nosa. Kliknite na „Filter“ iz glavnog izbornika i odaberite „Liquify“. Otvorit će se novi prozor.

Uključite alat „Forward Warp Tool“ s „Brush Pressure“ 100 i obrađujte nos sve dok ne počne da liči onome u filmu. Ukoliko napravite grešku kliknite na „Reconstruct Tool“. Kad završite kliknite na „OK“.

Korak 7

Burn i Dodge su alati koje ćete najviše koristiti u sedmom koraku. Postavite „range“ na „midtones“ i „exposure“ na 5% te nastavite da obrađujete nos kako bi popravili obrise. Pritom „Burn“ zatamnjuje, a „Dodge“ posvetljuje sliku. Ovaj korak možete ponoviti i na samom kraju za uklanjanje nesavršenosti s lica.

Korak 8

Licu je sada potrebno dodati još samo prepoznatljive crte koje obeležavaju Na’vije. Ponovno koristite „Burn“ (midtones i shadows) kao i „Brush Tool“ (hardness 50%, opacity 10%, normal mode).

Korak 9

Ponovite četvrti korak za povećanje očiju, ali sada odaberite isključivo oko, bez okolnog područja. Na kraju možete iskorititi i dodatne efekte kako bi šarenici dali sjaj (Burn > Shadows i Dodge > Highlights).

Korak 10

Uporedite sliku sa originalom

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *